Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

مهندس محسن فرهادی  درباره اقدامات بهداشتی وزارت بهداشت که برای ایام محرم و صفر پیش بینی شده، گفت:  از حدود دو هفته گذشته ابلاغیه آماده‌باش از طرف معاونت بهداشت به تمام معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شد. بر اساس این ابلاغیه دانشگاه‌های علوم پزشکی موظف به بسیج تیم‌های ثابت و سیار خودشان برای این ایام شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استقرار تیم‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی از نجف تا کربلا

 وی ادامه داد: کل اقداماتی که وزارت بهداشت برای این ایام انجام می‌دهد، اقدامات درون مرزی و برون‌مرزی است. در اقدامات برون‌مرزی، تیم‌هایی برای کنترل موکب‌ها در مسیر پیاده روی زائرین، آب و غذا و نحوه اسکان زائرین از نجف تا کربلا مستقر خواهند شد. این کار در جهت جلوگیری از طغیان بیماری‌های ناشی از آب و غذا انجام می‌شود.

فرهادی درباره فعالیت‌های درون مرزی نیز گفت: فعالیت‌های درون‌مرزی وسیع‌تر و در سراسر کشور خصوصا در استان‌های ایلام، اهواز، آبادان، کرمانشاه ( در صورت راه‌اندازی مرز خسروی) انجام می‌شود. به دنبال این فعالیت‌ها، پایانه‌های مرزی، سرویس‌های بهداشتی، بهداشت مسکن، کنترل آب و غذا در مسیری که زائرین از این پایانه‌ها به سمت کربلا و نجف می‌روند،  کنترل می‌شود.

کنترل‌های بهداشتی در چهار محور اصلی در سطح شهرها

وی افزود: مابقی اقدامات در سطح شهرها در سراسر کشور نیز انجام می‌شود. این مراسم خودجوش است و مردم مراسم خود را در مساجد، تکایا، حسینیهها، هیئت‌ها و منازل برپا می‌کنند. همکاران ما عمدتا در چهار محور اصلی اقدام به کنترل‌های بهداشتی می‌کنند که اصل آن جنبه مشاوره و راهنمایی دارد. برای هیئت‌ها و مساجد برخورد قهری و قضایی نظیر پلمب کردن را نداریم، اما در مواردی مجبور به اجرای قوه قهریه نیز داریم، به طور مثال معدوم سازی‌های مواد غذایی.

محور نخست، صدور کارت بهداشت

فرهادی درباره محورهای کنترل بهداشتی در ایام محرم و صفر گفت: محور اول کنترل، صدور کارت بهداشت است که  امسال با سرعت بیشتر توسط همکاران ما این کارت‌ها صادر می‌شود. البته این کار در مکان‌هایی که به پیشخوان دولت واگذار شده، توسط دفاتر پیشخوان دولت انجام می‌شود و در مابقی اماکن که واگذار نشده‌اند توسط همکاران ما انجام می‌شود. توصیه ما به مردم در امور آشپزی این مراسم، استفاده از آشپزان حرفه‌ای است؛ چرا که این افراد کارت بهداشت دارند و آموزش‌های لازم را جهت رعایت تمهیدات بهداشتی دریافت کردند.

کنترل بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی

وی ادامه داد: در گام دوم بهداشت فردی کنترل می‌شود. در این راستا شست‌وشوی دست‌ها، لباس مناسب برای پخت و پز لازم است. در محور سوم بهداشت مواد اولیه غذایی در طبخ است مانند گوشت و مرغ و نمک و ... که تمام این موارد نیز کنترل می‌شوند.

فرهادی افزود: کنترل بعدی در راستای ظروف و ابزاری است که استفاده می‌شود مانند ظروف پخت و پز و ظروف یک بار مصرف. ترجیح این است اگر امکان شست‌شو و گندزدایی وجود دارد، از ظروف یک بار مصرف به دلایل زیست محیطی و آلودگی‌هایی که در بهداشت محیط ایجاد می‌کنند، کمتر استفاده شود.

کنترل بهداشت اماکن، مساجد و تکایا

وی با بین اینکه محور آخری که همکاران ما در این زمینه کنترل می‌کنند و مشاوره می‌دهند، بهداشت اماکن و سازه‌ای است که در آن کار انجام می‌شود، گفت: در بسیاری از موارد کارها در منازل انجام می‌شود، اما در مواردی هم از مساجد، تکایا و هیئت‌ها استفاده می‌شود، که همکاران ما می‌توانند این امکان را از نظر سازه، وضعیت آب و فاضلاب و دفع پسماند، ارزیابی کنند و مشاوره‌های لازم را ارایه دهند.

سامانه 190 در تمام شبانه روز در دسترس مردم

فرهادی در پایان گفت: همکاران ما از ابتدای محرم تا پایان صفر به نظارت‌ها و کنترل‌های خود ادامه می‌دهند. اوج این فعالیت‌ها در روزهای قبل تاسوعا و عاشورا و مراسم اربعین و 28 صفر خواهدبود. تیم‌های ثابت سیار ما نیز با حداکثر توان بسیج شده‌اند. در عین حال سامانه بهداشت با شماره 190 به صورت 24 ساعته در اختیار مردم است.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: سلامت محرم و صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۶۷۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه گفت: بیش از سه تن مواد غذایی بدون شرایط مصرف و تاریخ مصرف گذشته که در چهار ماه اخیر از اماکن تهیه و توزیع شهرستان جمع‌آوری شده بودند، با هماهنگی و حضور نماینده دادگاه عمومی شهرستان معدوم شدند.

حامد کیخایی اظهار کرد: جمع‌آوری و معدوم‌سازی مواد غذایی غیربهداشتی، یکی از محورهای اصلی فعالیت واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه است. بر همین اساس، با متخلفان در این زمینه به هیچ عنوان مماشات نخواهد شد.

وی ادامه داد: مواد غذایی علاوه بر دوره زمانی مصرف، نیاز به نگهداری در شرایط بهداشتی و دمای مناسب دارند. رعایت نشدن این موارد ممکن است باعث فاسد شدن ماده غذایی قبل از رسیدن تاریخ انقضا آن شود و منجر به بروز مسمومیت و حوادث ناگوار برای مصرف‌کننده شود. بر همین اساس لازم است تا هنگام خرید، شرایط نگهداری مواد غذایی را در نظر بگیریم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، وی افزود: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، گزارش خود را سامانه تلفنی ۱۹۰ ثبت کنند تا همکاران مرکز بهداشت برای اصلاح مشکل، وارد عمل شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند
  • سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح ممکن است منجر به حمام خون شود
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • اورهال واحد سیار فرآورشی اسکید مونتد با ظرفیت بیش از ۵۰ هزار بشکه در روز
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می شود